понеделник, 6 април 2009 г.

Разхвърляни размисли относно сърдечността помежду вярващите в Исуса Назарянина

Разбира се, далеч съм от идеята да обхвана цялият обширен хоризонт от източният му край (крайността на "Според словото") до западният му опонент (крайността на свободията). Просто това са мои разхвърляни мисли относно нас, общността на изкупените чрез вяра в Единородният Божий Син, Който Беше с/в Отца Си отпреди вековете и чрез Когото се създадоха планетите, ангелите, престолите, животни и хора, всичко. :-) Искате ли заедно да размислим? Окс, приятели.

Преди време, посещавайки един християнски сайт, аз бях подложен на леко изпитания от братството там, в лицето на администраторите и някои техни привърженици/к, от пишещите там. Бях обвинен в това, че не пиша от Божият Дух , а от измамливото си сърце, както и в други, недобри неща. Спокс! Нямам желание да разисквам кой-прав, кой- крив. Вече съм видял, че файда от таз работа няма :-). Аз за друго се замислих. За отношението помежду ни. Отвъд познанието на словото, отвъд доброто боравене с изказа "Според ХХХ глава ХХ стих ХХ....", отвъд правилният изказ, добрата логичност, правилното изложение и постройка на постингите, аз видях.... липсата на любов. Да, братя и сестри- точно така, колкото и сладникаво, лигаво, хуманистично, и тнт, да ви се вижда - ВИДЯХ ЛИПСА НА ИСТИНСКА, ХРИСТОВА Л Ю Б О В . - Добре, ще попита някой : а според теб какво е любов- да не говорим истината помежду си, а ?! Те там нали казват истината? Отговора ми е : - И да и не. "ДА"- защото е близо до истината, а "НЕ", защото истината не се казва от въпросните хора с искренна любов от Исус, като пед Него. Разбира се, държа да напиша, това може да е моя неправилна преценка относно тези хора, затова и не пиша нито името на сайта, нито подробности, но общо взето е това- ;-) .
ххххххххххххххххххххх

Истината, любовта и кръвта на Агнето

Опозицията на тези хора и тяхното желание ме накара да се замисля за редица неща, като пед Бога, обаче и искренно да ги напиша тук, като пред нашият Господар от небесата, Исус Назарянина.

-1- Комуникация без любов е = ИЗВРАЩАВАНЕ на словото/ писанията, които са ни дадени с цел да се изграждаме в истината, любовта помежду си и да прославяме Господаря си (Владетелят на нашите тела, души и нашият Съдия) чрез нашето искренно братолюбие, мир помежду си, святи взаимоотношения, ходене във волята на Отца. Виждате ли, възлюбени, ако някой ви проповядва/ ви учи на Исусовото учение, без да го познавате и без да знаете ВСЪЩНОСТ ЩО ЗА ЧОВЕК Е, а пък той претендира за авторитетност (което е на крачката от авторитарност, демагогия, себеправедност, себеиздигане, себевъзвеличаване,...гордост), то това е мнооооого тънък лед, по който ходите. Пример- неделя сутрин. Запъхтян/а влизаш в залата, там са братятат и сестрите, започвате разговори, сърдечните взаимоотношения са усилват, а пък лицемерите започват да странят. Но идва лидерЪТ, пастира (т.е.- овчарят, пастОр е каламбур
:-)) и обикновено всички смълчани заемат местата си, започва "хвалението" (д`е го туй нещо в писанията?!), после "кратко слово за дарения и ДЕСЯТЪК" (д`ей ги тия всекинеделни акценти в ученията на първоапостолите, че ги не виждам? ), и така, невидимо, полека лека... цялата общност от вярващи, вместо да циркулира СЪРДЕЧНО и ЕСТЕСТВЕНО, започва да се съобразява със структурата на определената ОБЦ, ЕПЦ, ББЦ, ЕПХЦ, АРЦ и тн, и тнт...ЦЪ-та. :-) Пиша го сърдечно. Ако ти си част от определена деноминация, а написаното ти звучи агресивно,- прощавай, не бих искал да е така, посто пиша искренно и сърдечно, като пед братята си. :-)

Всъщност, братя, това, което поразяваше съвремието на Исуса от Неговото говорене, беше :
-2- СИЛАТА И ИСКРЕННОСТТА на говоренето Му. Словото Му имаше власт. На фарисеите нямаше. А за тях, Господа каза : - Според говоенето им - постъпвайте, но не гледайте делата им, защото говорят, но не вършат, а свързват тежки и непосилни бремена... и тнт.

Говоренето на Исус спрямо отразеното от Йоан, беше в невероятна любов. Спомням си като повярвах как ходех в тази любов- нищо не ме интересуваше, никой не съществуваше- аз летях, окрилен от моят Бог в Неговите ръце. После дойде знанието и възгордяването. Сатана воюва против нашата чистосърдечна, проста, детска, наивна, ако щете (но не и в контекста на "...податлива на манипулация и възползване") ЛЮБОВ.

Давайки заповедите, спрямо които стана само познаването на греха и определянето на човешкият род като "грешен", още тогава Бог недвусмислено каза :


Второзаконие 4:29
Но ако от там потърсите Господа твоя Бог, всеки от вас ще го намери, ако го потърси с цялото си сърце и с цялата си душа.

Второзаконие 4:39
Познай, прочее, днес и вложи в сърцето си, че Иеова е Бог на небето горе и на земята долу; няма друг.

Второзаконие 5:29
Дано да има у тях такова сърце щото да се боят от Мене и винаги да пазят всичките Ми заповеди, та да благоденствуват вечно, те и чадата им!

Второзаконие 6:5
...и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичката си сила.

Второзаконие 6:6
Тия думи, които ти заповядвам днес, нека бъдат в сърцето ти



И така, стига се до едно принципно положение, в което за си зададох въпроса : - Владе, брато, аджиба, редно ли е да си сърдечен, или требе да си сух, спечен и конфронтативен? И тогава Бог ми припомни нещо, което ми Бе говорил преди години. Кой е създал торандото, което руши всичко и счита всяка мощна на глед преграда за нищо пред силата си ? Не Бог ли?! Кой е създал тихата и красива пролетна красота? Не Бог ли?! Бог Е Божествено необясним и емоционален, Бог Е Жива Личност, Чудесен..., Страшен...Свят...Милостив....Добър....Нетърпящ възражение...може да ти говори докато стоиш и очите ти изтичат в поредният порнографски филм (все пак, по добре е да не го правиш, защото е грях ;-) и Бог мрази греха), или да спре ръката ти да увредиш своя, или нечий друг живот.... и може и да не го направи...но така, или иначе ТОЙ РЕШАВА КОГА, КАК И ЗАЩО... ТОЙ Е БОГ.

На този фон аз започнах да размишлявам за ползата от това да изучаваш "словото", писанията на неколцина автори (т.н."библия") , относно Самият Него и, далеч от мисълта, да насърчавам нечетенето на святите писания, но си казах : - О, каква заблуда е да научиш (защото можеш да го научиш!) словото и да започнеш да го използваш като ЕДИНСТВЕН АВТОРИТЕТ, ИЗВЪН ВОДИТЕЛСТВОТО, ИСКРЕННОСТТА, ЛЮБОВТА, СМИРЕНИЕТО И ПОЧИТТА КЪМ БРАТСТВОТО- о, каква долна демагогия! Всичките книги в писанията, наречени "библия", любезни мои, са написани НЕ С ЦЕЛ да ги зазубриш и да започнеш да ги стреляш по мало и голямо...но да те променят...усъвършенстват, да сверяваш кога ти говори Бог, като имаш за "матрица" начина, по който Той Е говорил, постъпвал, водил хората...защот идваме от езичество и сме твърде неуки спрямо учението на Исуса...и твърде сме податливи към заблуди и падения в крайности... Колко е чудесно, когато четеш словото на Бога и имаш живот вътре в себе си, защото четеш не за да "се просветиш" и "да знаеш да опонираш", но четеш, молиш се и ТЪРСИШ НЕГО, СЛОВОТО ТЕ ВОДИ КЪМ НЕГО, ТО ОЖИВОТВОРЯВА ЕДИНСТВЕНИЯТ ИСТИНЕН, ВЕРЕН , ПРАВЕДЕН, СВЯТ БОГ И ГОСПДАР НА ВСИЧКО....да Се свети Името Му! Тогава няма нужда от обяснения. Написаното става живот. Стоиш, четеш и редовете хранят духа ти, правят те щастлив, чупят робствата на врага, изобличават те... и там, да, само там- в пълно смирение, може някой да ти служи- под авторитета на ЖИВИТЕ ПИСАНИЯ, там, където Духа Е Господар... Слава на Бога, братя и сестри! Слава!
Бог в мъдростта Си , Е наредил едни да бъдат пратеници Негови (апостоли-гр.- пратеник, изпратен), говорещи Неговите послания ("пророци"), да преподават правилно учението на Господаря- други (т.н."учители", "даскали"), говорещи на невярващите в Исуса Неговият призив за покаяние и спасение на душата (т.н. "евангелизатори", гр., добило каламбурно/оксиморонна форма при употребата си като видоизменена чуждица), да вършат чудеса някои и тн- тоест, да има богатство от разнообразно проявление на Божеството, на САМИЯТ НЕГО, Той да Се изявява така-чрез един и онака-чрез друг, казано на разговорному... И се чудя защо ли някои се мъчат да наложат рамка на Бога , като .... използват написаното от разни хора относно Него- Самият- нима това е всичко? Нима библията ни разкрива в абсолютна пълнота ЦЕЛИЯТ БОГ, ВСИЧКО ОТНОСНО НЕГО? Да, моля да ме разберете, - не искам да кажа, че писанията са недостатъчни, или нещо подобно- искам да кажа, че писанията не са Живият Бог,- те са ни дадени иНЯМА ДРУГА КНИГА, спрямо която ние да съпоставим правилно-неправилно; истина-лъжа, освен библията, но ... Бог Е Жив и Динамичен,- Той никога не Е предвиждал словото Му да се обожествява ВМЕСТО Него - Самият! Словото е добро и истинно, АКО го употребяваме в искренност, любов и за Негова прослава, но ако вземем словото/ написаното за Бога/ писанията/ книгите преди Христа и след Него/ и започнем да "затваряме" Духа на Бога там...вършим недобра работа. Естествено, че трябва всичко да се изпитва ЕДИНСТВЕНО и САМО НА ОСНОВАТА НА ПИСАНИЯТА! Няма друга книга, освен "библията", писанията за Бога, която да ни даде справка, сверка, дали сме на прав, или погрешен път, но ние трябва да познаваме ЖИВИЯТ БОГ И НЕГОВИЯТ ПЪРВОРОДЕН СИН ОТ МЪРТВИТЕ, А ТОВА Е МНООООГО ПОВЕЧЕ ОТ НАПИСАНОТО ЗА ТЯХ И ТОВА, БЕЗСПОРНО Е ЗА ПО-ЗРЕЛИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА МЕ РАЗБЕРАТ...или пък, обратно- това е за дечицата, които приемат Бога чистосърдечно и без предумисъл... да се слави името Му!

Каква сила има свободата на новото създание! Каква сила има в това да познаваш Христос, Помазаният за ЦАР НАД ЦЯЛОТО ТВОРЕНИЕ! ТОЙ ВЪЗКРЪСНА! ТОЙ Е ЖИВ СЕГА! ТОЙ МОЖЕ ДА ВЪЗКРЕСЯВА, СПАСЯВА, ДА ДАВА ИСТИНАТА ОТНОСНО ГОЛГОТА НА САТАНИСТИ, НА ПРОСТИТУТКИ, НА ВСЕКИ ЕДИН ГРЕШНИК, и колко тъжно е да видиш как Неговият народ, хора, назоваващи се с Неговото Име стоят в тъмнина и непозваващи Ниговото величие, истинност и царственост, а цитиращи "1Коринтяни2:...", "1Тимотей...",.....,....,...,..,..,..,..,.,.,.,.,.,..,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,..,.,.,.,.,.,.......,.,.,.,.,., Спомням си как стоях с нож в ръката и исках, копнеех да направя сепуко и да видя червата си около мен- къде го това във вашата библия, сухари такива?! Къде е описано, че Бог говори и на един сатанист, човек МРАЗЕЩ ИСУСА, човек, мислещ за кръв, убийства и изнасилване нон-стоп- НО БОГ МЕ Е ПАЗИЛ- ХАЙДЕ, ДАВАЙТЕ ДА ГО НАМЕРИМ ЗАЕДНО "В БИБЛИЯТА".... КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПИСАНИЯТА ЗА СЛАГАНЕ НА ОКОВИ НА БОЖИЯТ НАРОД?! Бог Е Жив. Пак ще го напиша : БОГ Е Ж И В !!!!

Спомням си как крещях : - Има ли надежда за мене? Седях сам с кучето си на поляната и гледах поредният залез- без надежда в душата, без Христос, без спасение...един човек с полунормална същност, страдащ от демонични увреждания и пълен с психози, паранормални проявления и изпадащ във видения от дявола- НО БОГ МИ ГОВОР`И ТОГАВА, НА ТАЗИ ПОЛЯНА И , НЕПОЗНАВАЩ ХРИСТОС, АЗ ЗАПОЧНАХ ДА СЕ НАДЯВАМ, ДА ВЯРВАМ, ЧЕ ИМА НАДЕЖДА, ЧЕ ТОЗИ, КОГОТО ПРОКЛИНАХ, МРАЗЕХ И ГОНЕХ СЪЗНАТЕЛНО С БОГОХУЛСТВА, МЕ ....МЕ....МЕ....МЕ....ОБИЧА.... - къде е това в библиите ви, ...на ръба съм да напиша,"студенокръвни такива"....?!

БОГ Е СВЯТ БОГ. БОГ Е СВЯТ БОГ. БОГ Е ...БОГ Е ....БОГ Е ... СВЯТ БОГ... нека Му Се поклоним, защото даде Сина Си за нашето спасение, защото когато бяхме в греха си и когато бяхме омразни на Него и на Святостта Му, ТОЙ НЕ СЕ ПОГНУСИ ОТ НАС,

НО ПРОТЕГНА РЪКА И НИ ПРИЗОВА НА ПОКАЯНИЕ И СВЯТ ЖИВОТ...СЛАВА НА ТЕБЕ! СЛАВА НА ТЕБЕ, ИСУСЕ! СЛАВА! СЛАВА! ТОЙ НИ ИЗБРА, ТИ НИ ПРЕДОПРЕДЕЛИ, ТИ НИ СПАСИ! ТИ НИ

ОСВОБОДИ ОТ РОБСТВОТОТ НА САТАНА! ТИ ПРОЛЯ КРЪВТА СИ , КОГАТО НИЕ МОЖЕХМЕ ДА УМРЕМ И

ОТИДЕМ В АДА! ТИ НИ ВЪЗЛЮБИ НАС- НЕЗАСЛУЖИЛИТЕ ЛЮБОВ! ТИ НАПРАВИ ГОЛГОТА! ТИ ИЗЖИВЯ ГОЛГОТА! ТИ УМРЯ, ЗА ДА ЖИВЕЕШ ВЕЧНО... ТИ СИ ЖИИВЯТ..ТИ СИ ЖИВИЯТ !!! ТИ СИ ...

ТИ СИ.. ТИ СИ ...... ЖИВОТА! ВЪН ОТ ТЕБЕ НЯМА ДОБРО ЗА НАС! ТИ СИ ИСТИНАТА И ПЪТЯ! ИСУСЕ! ИСУСЕ! ИСУСЕ! ИСУСЕ!!!!!!! Прости ни гордостта, Господи, прости ни... Боже ,

обичаме Теб...

Няма коментари: