петък, 9 януари 2009 г.

२००८- няколко думи като крайна равносметка...


Равносметка на отминалата година
***********************

През 2008г .... пффф- бях може, би като цяло впечатление, лъган страшно много. За 2008г хората, с които имах важни бизнес взаимоотношения, ме лъгаха в лице неимоверно. Е, разбира се, нямам друг избор, освен да очистя сърцето си в ръцете на Господаря Исус и да продължа... но докога? Ами- може би, сам си отговарям, докато Той не дойде. Какво да се прави?! Смешно и тъжно- да те лъжат.... Не искам да правя социологически изказвания, нито евангелистично- протестантски декларации в общественото пространство, с цел да провокирам „общественото съзнание”- ГОСПОДАРЯТ ИСУС ИДВА. МАРАНАТА. КОЙТО НЕ ЛЮБИ ИСУСА, Е ПРОКЛЕТ!!! АМЕН!!!
***********************

Нашето евангелие не бива да го принизяваме до обществено приемливи форми и стандарти-.... то е сила за спасение на тези, които решат да му се посветят- на евангелието и на Първоучителя, Първоапостола, Първороденият от мъртвите- Исуса, Божият Син и нашата Единствена надежда и сила за живеене в този откачен и извратен свят...
***********************
Искам...изкушавам се да ви напиша как бях лъган от вярващи. Много недостойно от тяхна страна. Стана известно на мнозина невярващи- дори и колегите ми разбраха за това. Бяхме ощетени семейно от глупавите решения на неколцина „християнски лидери” (небиблейско название, родено от желанието да се направи човешка империя с уж благородни, „Богоугодни” мотиви, и принципи, рязко противоречащи на словото на Спасителя Исус, империя/империи, които, регистрирани пред/под държавните структури, се опитват да функционират в Бога, но сами се сблъскват с парадигмата- БОЖИЕТО ЦАРСТВО НЕ Е ОТ ТОЗИ СВЯТ, НИКОГА НЯМА ДА Е И ТО ИДВА НА ТАЗИ ЗЕМЯ ЗАВИНАГИ ЧРЕЗ ДЕНЯ НА ГОСПОДАРЯТ ХРИСТОС, ИДВАЩ ДА СЪДИ МЪРТВИТЕ И ЖИВИТЕ!!! Амен!!! ).


Добре, ще каже някой ,но, брат, така ти поставяш препънка пред някой-някои невярващи, които биха прочели тези редове и биха се съблазнили в Бога- моят отговор е МОЯТ СЪРДЕЧЕН, ДЪЛБОК И ИСКРЕН ДО НЕВЪЗМОЖНОСТ, С М Я Х – да, приятели – моят искрен с м я х !!! Да ви кажа, това е възможно най- неправилната реплика, на възможно най- неправилният човек- абсолютно !!! НЕСЛУЧАЙНО съм си изтипосал снимката- аз не се срамувам, нито ме е страх от „официозите” (термин за вас, всички, които се наричате мои братя, но, Бог се срамува от вашите дела и сърца!!! Защото вие не гледате Божието , но „църковното”,- не гледате да пожертвате живота си- о, това е ерес във вашите среди- нали;- но гледате КАК ДА УГОДИТЕ НА СВОИТЕ ЛИДЕРИ, КАК ДА НАДЕНЕТЕ ОЩЕ ЕДИН ХОМОТ ВЪРХУ СИ И ВЪРХУ НОВИТЕ ВЯРВАЩИ, НО ДА ИЗБЕГНЕТЕ БОЖИЯТ ПРИЗИВ И СЪДБА ЗА ВАШИЯТ ЖИВОТ- МАРАНАТА!!! ПРОКЛЕТ ДА Е ТОЗИ, КОЙТО НЕ ОБИЧА ЕДИНСТВЕНИЯТ БОГ!!! НАШИЯТ ГОСПОДАР НА ДУШИТЕ ИДВА !!! МАРАНАТА!!! МАРАНАТА!!! Амен. ) .

***********************

Но да се върна оттам, откъдето „се отплеснах” – защо пък да се смея на такова сериозно обвинение?! ЗАЩОТО Е ВЪЗМОЖНО НАЙ- ГЛУПАВАТА МАНИПУЛАЦИЯ, ИЗБИЛА, УНИЩОЖИЛА ПРОРОЦИ И ТЕХНИТЕ СЛУЖЕНИЯ В ХРИСТОС, КОЙТО ИДВА!!! Има два пътя, скъпи мои- има два пътя!!! Христос идва НАИСТИНА, за да даде всекиму според делата му. Няма какво да ме заплашвате- аз зная МЕРЗОСТТА И ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ТЕЗИ, КОИТО ОТКАЗВАТ ДА ЖИВЕЯТ ЗА ИСУСА, ПРАВЕДНИКА БОЖИЙ, НО ЖИВЕЯТ ПОД РОБСТВОТО, НАРЕЧЕНО „ЧОВЕКОУГОДНИЧЕСТВО”. Дълго време мълчах. Въздържах се. Казвах си: Заради Исуса ще мълча. Давид казва, че е бил като отбито кърмаче от гърдите на майка си- така се е чувствал, така е въздържал себе си да не говори, НО ИДВА МОМЕНТ И АЗ ВЯРВАМ, ДОШЪЛ Е, КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ И ТРЯБВА ДА СЕ ИЗОБЛИЧАТ ДЕЛАТА, ВЪРШЕНИ „НА ЕВАНГЕЛСКИ ТЪМНО”. Някой ще каже: ООоооохоооо- тоя е яко огорчен- не е вярно- пробвай пак, давам ти коз-

Притчи 8:13
Страх от Господа е да се мрази злото.
Аз мразя гордост и високомерие,
лош път и извратени уста.

– с цена си бил купен, не ставай роб на човеци!!!

Галатяни 1:
10. Защото на човеци ли искам да угоднича сега или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако още бях угаждал на човеци, нямаше да съм Христов слуга.


***********************

Вижте, възлюбени в Господа Исуса, това е положението- ИДВА ВРЕМЕТО И СЕГА Е, КОГАТО ЗАПОЧВА СЪДА НА БОГ И ТОЙ, БЕЗСПОРНО, ЗАПОЧВА ОТ БОЖИЕТО ДОМОЧАДИЕ, ОТ СВОИТЕ ДЕЦА!!! АМЕН. АМЕН. Няма какво да се лъжем- ако някой лъже, бил той „лидер”, „пастОр” (всъщност, това е небиблейско название, трансамериканизирано и по Ганьовски, приспособено за марионетно щамповане - аз казвам – не!!! Библейски правилното е пастИр, овчар, говедар, някой, който се грижи за добитък- това е пресносно, метафоричноупотребена дума, КОЯТО ДЕМАГОГСКИ ИЗВРАТЕНО, СЕ УПОТРЕБЯВА КАТО ТИТЛА В петдесетноевангелските среди. За повече информация- виж статията ми „Лидер, или служител- абсурда на нашето време”, 4авг.2008), то той е ЛЪЖЕЦ, Павел съветва такива да биват изобличавани публично. Ето, това и правя. Тъй, като е безсмислено да разговарям лично с такива хора, тъй като са закоравили сърцата си и вкоравили вратовете, та по всякакъв начин да не чуят ГЛАСА НА ТОЗИ, КОЙТО ГОВОРИ, ТО ТЕ, ПОДОБНО НА ТЕХНИТЕ БАЩИ, БИХА УБИЛИ ВСЕКИ, КОЙТО ИМ КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ (за справка- вж. Деяния 7гл, особено :

Деяния 7:54
А като слушаха това, сърцата им се късаха от яд и те скърцаха със зъби към него
.)


- ако имаха власт – в това съм сигурен! ! Затова, като чуя някъде, или прочета поредното велико призоваване за „превземане на земята” , „напред към властта, в Името на Исус!!” и т.н. подобни нелепици, КОИТО ПОВЕЧЕ ДОНАСЯТ СРАМ ЗА ХРИСТА, ОТКОЛКОТО ПРОСЛАВА, аз не мога да не се опитам да публикувам мнението си. Стига да не е кодирана страницата, разбира се. Като на „АРЦ- Прелом”. От какво ви е страх, братя?!! Някой да не падне по гръб и да не пострада, докато чете от невероятно помазаните ви излияния в интернет?!! А иначе НЕ ВИ МИГВА ОКОТО И БЯХТЕ СЪСИПАЛИ СЪРЦЕТО НА БРЕМЕННАТА В ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ, МОЯ СЪПРУГА?!!! СКЪПАТА МИ СЪПРУГА ХОДЕЛА ПОД ДЪЖДА КАТО ЛУДА, ПОТРЕСЕНА ОТ ДУМИТЕ И ОТНОШЕНИЕТО НА "ЦАР ЕМИЛ" !!! КАК НЕ ВИ Е СРАМ?!!! ЛИЦЕМЕРИ!!!


Вие ,които се отрекохте от Христовото послание и се опитвате да съградите във ваш вариант папизъм, упражняващ тотален контрол, базиран на гордост, себеправедност, лицемерие и абсолютен фалш- ВИЕ СТЕ, КОИТО ПОЗОРИТЕ ГОСПОДАРЯ, НО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ БЕЗ ЛИЦЕПРИЯТИЕ ПОДОБАВАЩА НАГРАДА ОТ НЕГО, ЗАЩОТО ТОЙ ИДВА, ЗА ДА ОТСЪДИ. Аз реших да не повдигам пред човешки съд нечестивите ви дела- ИДВА СЪДА, ОТ КОЙТО НЕ ЩЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗБЯГАТЕ С ВАШЕТО ЛИЦЕМЕРИЕ, вие, които търсите и изисквате човешко покорство и правите Божиите хора роби- СРАМ ЗА ВАС!!!

Като АЦ„Ново Поколение”, чиито лидери не свалиха от пост и не порицаха сурово, както би трябвало човек, пастОр, който, изпуснал нервите си към жена, която ме е защитавала, се е спуснал към нея с размахан пестник, докато ... тя е държала бебенцето си – срам за вас!!! Същият лицемер, който сега е пастОр, ме скланяше да направим малка „далаверка”- да се обадя, да се направя на еди-кой си, той да спести някоя и друга хиляда.......многоточието е – малък актив за мен- МЕРЗОСТ!!! МЕРЗОСТ!!! Къде си, Павле, да изкрещиш на хартия : 1 Коринтяни 4:21 Какво искате? С тояга ли да дойда при вас или с любов и кротък дух?!!! Да, забравих, при Господаря си.... де да имаха тия хора 1/1000 000 000-нна частинка от твоят радикализъм, балансиран със твоята себеотреченост и любов...няма. МАРАНАТА . ГОСПОДАРЯТ ИДВА!!!

***********************


Та, да се върна- на този-тези, които биха ми казали : - Съблазняваш, спри се!!!;- казвам това: как не ви е въобще срам на мене да ми държите сметка?!! Бегом при лидерите ви и им дайте разпечатка на моят постинг- БЕГООООМ!!! Защото това, което те правят е МЕРЗОСТ, а не моят постинг- аз никого не съблазнявам. Просто предупреждавам ХОРАТА ДА СТОЯТ ДАЛЕЧ ОТ ЛИЦЕМЕРНИТЕ, СЕБЕВЛЮБЕНИ, ДЕМОРАЛИЗИРАНИ СТРУКТУРИ, КОИТО НАРИЧАТ СЕБЕ СИ „ХРИСТИЯНСКИ ЦЪРКВИ”, НО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ГОСПОДАРЯТ, КОЙТО ИДВА !!! МАРАНАТА!!!

***********************

Преди няколко дена си говориме с едно момиче и аз ... просто не можех да не и кажа за лицемерието в църквите- тя имаше желание да посети някоя, но аз не можех да не я предупредя- това е лик, който не е Христов, това са сруктури, които не са под господаруването на Господ Исус!!!! Там царят е човек.... колко жалко!!! Ще каже някой- ама по-добре да отиде, да чуе слово, да се поклони с хвалението....!!!!! Да. Господ може да я докосне. Той може. Наистина. Но после ще се запознае с човешкият ..... лекторат, човешкият присъстващ елемент. И ще види колко е нормално момчетата да са под модата „ЕМО”, да си лакират (да, точно така- говоря за момчетата, не за момичетата) ноктите с черен лак, както и момичетата, разбира се, ще види, че някои „братя” ще им изтекат очите по формите `и .....ще види "вярващи" момичета, които са се облекли като леки жени ...и ?!!! И ТОГАВА КОЙ ОТ ТЕЗИ, КОИТО БИХА МИ КАЗАЛИ : „СЪБЛАЗНЯВАШ!!”, ЩЕ ОТИДЕ И ЩЕ КАЖЕ НА КОЙТО ТРЯБВА : „ПОКАЙ СЕ! ПРЕСТАНИ ДА СЪБЛАЗНЯВАШ НЕУТВЪРДЕНИТЕ!!! СПРИ СЕ!” – кой, възлюбени?!!! Кой?!!!

***********************

Преди месец един брат ми написа : „Не е лесен пътят на еретика! Пожелавам ти попътен вятър!” – защото исках....защото трябваше да изоблича един лицемер, подвизаващ се като човешки цар, който имаше Диотрефовски синдром и фарисейско сърце и квас, крадец, лъжец и еретик самият той, проповядващ, че Исус Е Бил под авторитета на Йоан „Кръстителя”...и че пастОра е всемогъща фигура в събранието на вярващите в Исуса... МЕРЗОСТ!!! СРАМ!!! Сега, мога да пиша много, повярвайте ми! Но искам да завърша така :
АКО ТИ, КОЙТО ЧЕТЕШ ТЕЗИ РЕДОВЕ СИ ...ДА КАЖА, ДА ТЕ ОПРЕДЕЛЯ ДЕЛИКАТНО

КАТО „ПРАВОСЛАВНО ВЯРВАЩ”, ИЛИ КАТО „ГРЕШНИК”, КОЙТО ВЪОБЩЕ НИТО ЗНАЕ НЕЩО ЗА БОГА И

СИНА МУ , НИТО ЗА БИБЛИЯТА БИХ ИСКАЛ ДА МЕ ЧУЕШ. ИСУС Е РЕАЛНА ЛИЧНОСТ. ТОЙ БЕШЕ НА

ТАЗИ ЗЕМЯ. ТОЙ БЕШЕ УБИТ ОТ ЕВРЕИТЕ, ЗАЩОТО КАЗВАШЕ И УЧЕШЕ, ЧЕ Е ОБЕЩАНИЯТ МЕСИЯ,

СПАСИТЕЛ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, А ТЕ МИСЛЕХА, ЧЕ Е РОДЕН ОТ БЛУДСТВО- Т.Е. МАЙКА МУ МАРИЯ

Е БИЛА С ДРУГ МЪЖ ПРЕДИ ЙОСИФ, А НЕ ЧЕ СВЯТИЯТ ДУХ Е ОБРАЗУВАЛ БОГОЧОВЕКА ИСУС В

УТРОБАТА И, ПРЕДИ ДА БЪДЕ С МЪЖА СИ.... ИСУС УМРЯ НА КРЪСТ, КАТО ПРЕДИ ТОВА БЕШЕ БИТ

ЖЕСТОКО И СТРАДА, ПО ЕДНА ПРИЧИНА. СПРИ ДА ЧЕТЕШ И ОТИДИ ДО ОГЛЕДАЛОТО- ПРИЧИНАТА СИ

ТИ, ЧОВЕКО!!!! ТИ СИ ПРИЧИНАТА ИСУС ДА УМРЕ НА ГОЛГОТА!!! ТОЙ СТРАДА И БЕШЕ ИЗМЪЧВАН

ЖЕСТОКО,УМРЯ ЗА ТЕБ, КАТО

ВЕЛИКАТА НОВИНА Е ЧЕ ТОЙ И ВЪЗКРЪСНА ОТ МЪРТВИТЕ, ОТВАРЯЙКИ ПЪТ КЪМ ОТЕЦ, ЧРЕЗ

НОВИЯТ ЗАВЕТ С КРЪВТА, ЖЕРТВАТА СИ И ВЪЗКРЕСЕНИЕТО СИ..... АКО ГО ПОВЯРАШ СЪС

СЪРЦЕТО СИ, ТИ ТРЯБВА ДА ПРЕДАДЕШ ЖИВОТА И ТЯЛОТО СИ В ПОКОРСТВО НА УЧЕНИЕТО НА

ИСУС. ЧЕТИ НОВИЯТ ЗАВЕТ, ЧЕТИ БИБЛИЯТА, НАМЕРИ ИСКРЕННИ ВЯРВАЩИ, АКО БОГ ТЕ ВОДИ,

ОТИДИ НА СЪБРАНИЯ НА НЯКОЯ ЕВАНГЕЛСКА ЦЪРКВА, НО ... БЪДИ ВНИМАТЕЛЕН И ... СЕ ПАЗИ.

ОБИЧАЙ БОГА И БЛИЖНИЯТ КАКТО СЕБЕ СИ, МРАЗИ ЛИЦЕМЕРИЕТО, ПРОЩАВАЙ И СЛУЖИ НА
БОГА.

4 коментара:

Анонимен каза...

Здравей Владо,
нека тези цитати от Словото да не те отегчат,но обърни внимание на отношенията между братята.
В описаната 12 глава според мен е дадена истината за устройството и функцията на истинската църква- виждам от коментарите ти ,че до голяма степен си го схванал.За това,когато някой иска да го насочиш да ходи в някоя "църква"първо му прочети тези стихове пък тогава...
Виждам,че има много болка в сърцето ти за църквата ,но това не е истинската църква,а носи само името.Това са тези,които ще питат Исус "защо след като правихме толкова дела ...сме отхвърлени..."
Истинската църква сме ,аз и ти и всички онези ,които са родени не от плътска похот ,но от Божия Дух и се разпознават от любовта помежду си...
Божия мир и благодат да бъдат с теб!!!
Иван от Пловдив
Псалми 133:1
Давидова песен на възкачванията. Ето колко е добро и колко е угодно Да живеят братя в единодушие!
Римляни 12 глава
1 И тъй, моля ви, братя, поради Божиите милости, да представите телата си в жертва жива, света, благоугодна на Бога, като ваше духовно служение.
2 И недейте се съобразява с тоя век, но преобразявайте се чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит що е Божията воля, - това, което е добро, благоугодно Нему и съвършено.
3 Защото, чрез дадената ми благодат, казвам на всеки един измежду вас, който е по-виден да не мисли за себе си по-високо, отколкото трябва да мисли, но да разсъждава така, щото да мисли скромно, според делата на вярата, които Бог е на всекиго разпределил.
4 Защото, както имаме много части в едно тяло, а не всичките части имат същата служба,
5 така и ние мнозината сме едно тяло в Христа, а сме части, всеки от нас, един на друг.
6 И като имаме дарби, които се различават според дадената ни благодат, ако е пророчество, нека пророкуваме съразмерно с вярата;
7 ако ли служене, нека прилежаваме в служенето, ако някой поучава, нека прилежава в поучаването;
8 ако увещава, в увещаването; който раздава, да раздава щедро; който управлява, да управлява с усърдие; който показва милост, да я показва доброволно.
9 Любовта да бъде нелицемерна; отвращавайте се от злото, а прилепявайте се към доброто.
10 В братолюбието си обичайте се един друг, като сродници; изпреваряйте да си отдавате един на друг почит.
11 В усърдието бивайте нелениви, пламенни по дух, като служите на Господа.
12 Радвайте се в надеждата, в скръб бивайте твърди, в молитва постоянни.
13 Помагайте на светиите в нуждите им; предавайте се на гостолюбие.
14 Благославяйте ония, които ви гонят, благославяйте, и не кълнете.
15 Радвайте се с ония, които се радват; плачете с ония, които плачат.
16 Бъдете единомислени един към друг; не давайте ума си на високи неща, но предавайте се на скромни неща; не считайте себе си за мъдри.

vminev1 каза...

Благодаря, Иван. Пишеш, че ние сме истинските вярващи. Амин. Дано Бог да прослави Себе Си чрез животите ни.
Да, има болка в сърцето ми относно църквата на Бога,- тези, които са вярващи и спасени,- от тях има и в "официозите", но там те никога не биха могли да ИЗВЪРВЯТ ПЪТЯТ СИ , СЪДБАТА СИ, ДАДЕНОТО ОТ НЕБЕТО ПОВЕЛЕНИЕ ЗА ТЯХ...
Да, угодно е да живеем в единство и не само в единство, но и в Неговата свята любов.
А другото, което си написал- и аз не мога да го кажа по-добре :-) . Благодаря за добрината ти.
А инак аз, лично, съм далеч от това, което Бог Би искал да съм...

Милостта Ти Е велика, Боже , Боже на святостта!!!

Анонимен каза...

Vlado ti ne si svetec a Lichno sam vijdal tvoito licemerie.Ti iska6 da stroi6 edin svqt v koito e odelen ot !!!!BOGA!!!!Ti Si eretik!! ....Anonimen Pochitatel na tvoieto Licemerie......

vminev1 каза...

Здравей, Яворе.Както виждаш,публикувам мнението ти, следователно не избягвам диспут с теб. Защо се криеш? Казваш, че съм лицемер и еретик, пък си ми почитател?! Звучи странно.
*************
Готов съм да ти отговоря на състоятелни и изобличителни думи, казани в правилен дух, но не и на лековати подмятания, с които ти живееш отдавна и, както виждам, не си се разделил.
*************
Тъй като не си написал нищо конкретно.Като ме наричаш "еретик" (т.е.- някой, който разпространява погибелни извращения на словото, които могат да доведат до отпадането на мнозина от вярата им в Божият Син Исус Назарянина и осъждането им за ада),напиши в какво се състои отклонението ми от евангелието на Исуса и за какво съм виновен аз. Наричаш ме "лицемер" и казваш, че лично си ме виждал да лицемерствам- напиши, моля в какво съм сторил това и кога,- напиши го така, както аз те помолих да не говориш зад гърба на служители и братя, така както аз те помолих да не ми пускаш клипове със недобро съдържание от интернета, пред който прекарваше денонощия. Бъди почтен и отговори на въпросите ми, в противен случай подхвърлянията ти относно мен и това, което Бог ми е дал да правя тук, в интерпространството, са чиста проба манипулация. Аз съвсем не се имам за "света вода ненапита" - имам редица недостатъци, но те не са тези, за които ме обвиняваш,-аз съм един прост човек, когото Господа на живота, спаси от смъртта и ада и му даде вечен живот и Святият Дух, даде Му и заръката да Го прослави...ако имаш неща ппротив тези неща, моля пиши и бъди конкретен.
*****************
Защото аз мога да съм конкретен в много отрицателни неща относно твоята в Христос обхода, живот, действия, думи и решения.
*****************
Когато написах статията, аз я написах със съзнанието, че тези неща, които изобличавам, аз ги откривам, за да може хората да внимават и да странят от такива опасни за истинските Христови последователи, учения и еретици.Аз не мразя никого, напротив! Когато постъпваха зло с мен (дори и ти, Явор), аз търсех мир и се стремях към него, но се оказа, че това е невъзможно, тъй като извращенията в тези среди, касаят моята свобода в Господарят Исус Христос; свобода, за която е платено с кръв и смърт, за която и Той Беше възкресен от мъртвите.
******************
Тъй като съм уверен, че сърцето ми е в любов пред Бога, но не и към лъжата, аз съм простил, но не и толериращ робството на съвременни учения и "лидери", аз имам право да напиша своята позиция като вярващ в Идващият Месия, Който ще каже на мнозина "християни" --"Махнете се от Мен, вие, които вършите беззаконие!"...